Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka śledziowa z pęczakiem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 200 g filetów śledziowych solonych
  • 200 g pęczaku
  • 100 g cebuli
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 80 g pieczarek w occie
  • 100 g jabłka ( 1szt nieduże)
  • 20 g ( 1 czubata łyżka) musztardy francuskiej
  • 20 g (1czubata łyżka)gęstej śmietany 18%
  • 30 g (1czubata łyżka) miodu
  • 30 g prażonych pestek słonecznika
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Sałatkę najlepiej przygotować dzień przed podaniem. Po schłodzeniu spróbować – ewentualnie doprawić.

Przygotowanie:
  1. Przygotować  składniki: 200 g filetów śledziowych odlać z słonej zalewy, zalać 1 litrem zimnej wody. Po 30 minutach wymienić wodę na świeżą. Osączyć. Śledzie pokroić w kostkę ok 1cmx1cm. 200 g pęczaku ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić. 100 g cebuli obrać, pokroić na mniejsze kawałki. 100 g ogórków marynowanych i 80 g pieczarek marynowanych osączyć z zalewy. 100 g jabłka obrać, usunąć gniazdo nasienne, podzielić na mniejsze kawałki.
  2. W naczyniu miksującym założyć nóż, włożyć cebulę, ogórki konserwowe, pieczarki i jabłko. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 5 sekund, prędkość 6.
  3. Otworzyć pokrywę, wyjąc nóż, włożyć mieszadło. Do posiekanej cebuli, jabłka, pieczarek i ogórków włożyć pokrojone śledzie, 20 g (1czubata łyżka) musztardy francuskiej, 20g (1czubata łyżka) gęstej śmietany 18%, 30g (1czubata łyżka) miodu, wsypać 2 łyżki posiekanego koperku oraz 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, wymieszać sałatkę – czas 20 sekund, prędkość 3.
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć sałatkę do innego naczynia, schłodzić.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką