Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Roladki z kurczaka z serem i boczkiem

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
25 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:

Roladki

  • 500 g filetów (piersi) z kurczaka
  • 150 g serka czosnkowego lub ziołowego do smarowania
  • 8 plastrów boczku wędzonego surowego cienko krojonego
  • 1  łyżeczka soli drobnej
  • 0,5  łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku

Pesto z cukinii

  • 200 g młodej cukinii (ze skórą, bez gniazd nasiennych)
  • 60 g sera parmezan w kawałku
  • 50 g obranych (blanszowanych)migdałów
  • 20 g liści bazylii (ok. 0,5 doniczki)
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki soli do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować składniki na pesto: 60 g sera parmezan pokroić na kawałki ok. 1-2 cm, 200 g cukinii pokroić na kawałki ok. 2-3cm.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 60 g sera parmezan pokrojonego na kawałki ok. 2-3 cm, 50 g blanszowanych migdałów, 20 g świeżych liści bazylii. Wlać 100 g oliwy z oliwek, dodać 0,5 łyżeczki soli (można nieco więcej). Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować pesto – czas 1 minuta, prędkość 12.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pesto do innego naczynia, dzbanek umyć.

Krok 4 – 500 g filetów z kurczaka umyć, osuszyć, ułożyć na desce do krojenia. Za pomocą ostrego noża pokroić w plastry grubości ok. 1,5-2cm. (ok. 8 szt.). Każdy plaster mięsa rozbić dość cienko młotkiem do mięsa na cienkie płaty. Każdy kawałek posolić i posypać solą i pieprzem. Płaty mięsa posmarować serkiem ziołowym lub czosnkowym do smarowania pieczywa, posypać majerankiem suszonym. Zawinąć mięso z serkiem formując roladki. Każdą roladkę owinąć plastrem boczku i ułożyć je w naczyniu do gotowania na parze. Roladki posypać pieprzem mielonym.

Krok 5 – Do naczynia miksującego wlać 600 ml wody, naczynie z roladkami ustawić na dzbanku, przykryć. Gotować roladki na parze – program gotowanie na parze – czas 25 minut.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek