Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Risotto z kaszy jęczmiennej

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
20 min
Składniki:

• 300 g kaszy jęczmiennej
• 1 cebula
• 1 marchew
• 1 seler
• 100 g pieczarek
• 1 łyżka oleju
• 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 100 g startego żółtego sera
• 2 szklanki wywaru mięsnego (np. z drobiu)
• sól, pieprz

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Obraną cebule, marchew, seler, pieczarki zetrzeć na wiórki w blenderze.
Krok 2 – Warzywa podsmażyć na oleju.
Krok 3 – Kaszę wsypać do kombiwara, dodać warzywa, zalać całość wywarem. Doprawić solą i pieprzem według uznania.
Krok 4 – Piec w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut.
Krok 5 – Przed podaniem posypać startym serem i natką pietruszki.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska