Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Risotto z kaszy jęczmiennej

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
20 min
Składniki:

• 300 g kaszy jęczmiennej
• 1 cebula
• 1 marchew
• 1 seler
• 100 g pieczarek
• 1 łyżka oleju
• 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 100 g startego żółtego sera
• 2 szklanki wywaru mięsnego (np. z drobiu)
• sól, pieprz

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Obraną cebule, marchew, seler, pieczarki zetrzeć na wiórki w blenderze.
Krok 2 – Warzywa podsmażyć na oleju.
Krok 3 – Kaszę wsypać do kombiwara, dodać warzywa, zalać całość wywarem. Doprawić solą i pieprzem według uznania.
Krok 4 – Piec w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut.
Krok 5 – Przed podaniem posypać startym serem i natką pietruszki.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy