Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pesto z bazylii

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 1 doniczka bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g sera parmezan lub inny twardy ser np. Bursztyn
  • 3 łyżki orzechów piniowych lub orzeszków nerkowca
  • 50 ml oliwy

 

 

 

Dodatkowe:

Słoik

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do kielicha blendera włożyć bazylię, dodać czosnek, kawałki sera parmezan (30 g), orzechy (3 łyżki) oraz oliwę (ok. 50 ml). Zmiksować na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem. Pesto z bazylii przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce (do max. 2 tygodni).
  2. Pesto użyć do makaronu, ryżu, sosów, do pieczonych warzyw lub kanapek.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Pesto z bazylii wyłóż do miski (przepis na pesto tutaj: https://pyszniegotuj.pl/pesto-z-bazylii/ […]

Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska