Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka włoska

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:

    • 4 szt. pomidorów

    • ser mozarella
    • śmietana

    • 1 słoiczek pesto z bazylii

    • pistacje

Dodatkowe:

miska szklana przezroczysta

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Wskazówki:

Sałatkę można podać również w słoiczkach.

Przygotowanie:
  1. Pomidory (2 szt.) sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Przełóż na spód szklanej miski.
  2. Ser mozarella pokrój na kawałki, dodaj śmietanę, wymieszaj razem, przełóż do miski z pomidorami.
  3. Pesto z bazylii wyłóż do miski (przepis na pesto tutaj: https://pyszniegotuj.pl/pesto-z-bazylii/
  4. Na sam wierzch posyp posiekanymi pistacjami i sałatka gotowa.
  5. Podawaj sałatkę z grzankami.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe