Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
-
Czas gotowania:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-28
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
Składniki:
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 3 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 120 g świeżej papryki czerwonej
  • 60 g czerwonej cebuli
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 40 g masła
  • 15 g musztardy ( 1 czubata łyżeczka)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 1,5 litra wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do naczynia miksującego nr 1 wlać 1,5 litra wody, włożyć koszyczek z jajkami. Zamknąć pokrywę, zostawić otwartą zaślepkę. Gotować – 95˚C, czas 13 minut.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę, za pomocą miarki wyjąć koszyczek, jajka ostudzić i obrać. Wodę z dzbanka wylać, dzbanek opłukać, wysuszyć.

Krok 3 – Do naczynia miksującego nr 2 włożyć 0,5 pęczka natki pietruszki, zamknąć pokrywę z zamknięta zaślepką, posiekać – czas 5 sekund, prędkość 12.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać natkę na dno naczynia.

Krok 5 – Tuńczyka wyjąć z puszki i osączyć.

Krok 6 – Do posiekanej natki dodać 200 g twarogu pokruszonego na mniejsze kawałki, osączonego tuńczyka z puszki, 3 ugotowane jajka przekrojone na połówki 40 g miękkiego masła, 20 g musztardy, 0,5 łyżeczki drobnej soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę  papryki słodkiej. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Wymieszać – czas 10 sekund, prędkość 4.

Krok 7 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać mieszankę ze ścianek dzbanka.

Krok 8 – Do naczynia nr 1 włożyć nóż, Dodać obraną i przekrojoną na mniejsze kawałki cebulę ( 60 g), 120 g świeżej papryki i 80 g ogórków konserwowych pokrojone na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę. Posiekać – czas- 10 sekund, prędkość 5. 

Krok 9 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zgarnąć zawartość do koszyczka, lekko odcisnąć nadmiar soku. Zawartość koszyczka włożyć do dzbanka z twarogiem i tuńczykiem, zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę, wymieszać pastę – czas 15 sekund, prędkość 3.

Krok 10 – Przygotowaną pastę przełożyć do salaterki i udekorować, np. bazylią, pomidorami koktajlowymi, zieleniną.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Artur Artus

Brak przepisu w urządzeniu iCoook MRK-28

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz. Przepis będzie dodany do MRK-28. Pozdrawiamy serdecznie:-)

Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy