Krok 1 – Do naczynia miksującego nr 1 wlać 1,5 litra wody, włożyć koszyczek z jajkami. Zamknąć pokrywę, zostawić otwartą zaślepkę. Gotować – 95˚C, czas 13 minut.
Krok 2 – Otworzyć pokrywę, za pomocą miarki wyjąć koszyczek, jajka ostudzić i obrać. Wodę z dzbanka wylać, dzbanek opłukać, wysuszyć.
Krok 3 – Do naczynia miksującego nr 2 włożyć 0,5 pęczka natki pietruszki, zamknąć pokrywę z zamknięta zaślepką, posiekać – czas 5 sekund, prędkość 12.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać natkę na dno naczynia.
Krok 5 – Tuńczyka wyjąć z puszki i osączyć.
Krok 6 – Do posiekanej natki dodać 200 g twarogu pokruszonego na mniejsze kawałki, osączonego tuńczyka z puszki, 3 ugotowane jajka przekrojone na połówki 40 g miękkiego masła, 20 g musztardy, 0,5 łyżeczki drobnej soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę papryki słodkiej. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Wymieszać – czas 10 sekund, prędkość 4.
Krok 7 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać mieszankę ze ścianek dzbanka.
Krok 8 – Do naczynia nr 1 włożyć nóż, Dodać obraną i przekrojoną na mniejsze kawałki cebulę ( 60 g), 120 g świeżej papryki i 80 g ogórków konserwowych pokrojone na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę. Posiekać – czas- 10 sekund, prędkość 5.
Krok 9 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zgarnąć zawartość do koszyczka, lekko odcisnąć nadmiar soku. Zawartość koszyczka włożyć do dzbanka z twarogiem i tuńczykiem, zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę, wymieszać pastę – czas 15 sekund, prędkość 3.
Krok 10 – Przygotowaną pastę przełożyć do salaterki i udekorować, np. bazylią, pomidorami koktajlowymi, zieleniną.
Brak przepisu w urządzeniu iCoook MRK-28
Dziękujemy za komentarz. Przepis będzie dodany do MRK-28. Pozdrawiamy serdecznie:-)