Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
-
Czas gotowania:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-28
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
Składniki:
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 3 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 120 g świeżej papryki czerwonej
  • 60 g czerwonej cebuli
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 40 g masła
  • 15 g musztardy ( 1 czubata łyżeczka)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 1,5 litra wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do naczynia miksującego nr 1 wlać 1,5 litra wody, włożyć koszyczek z jajkami. Zamknąć pokrywę, zostawić otwartą zaślepkę. Gotować – 95˚C, czas 13 minut.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę, za pomocą miarki wyjąć koszyczek, jajka ostudzić i obrać. Wodę z dzbanka wylać, dzbanek opłukać, wysuszyć.

Krok 3 – Do naczynia miksującego nr 2 włożyć 0,5 pęczka natki pietruszki, zamknąć pokrywę z zamknięta zaślepką, posiekać – czas 5 sekund, prędkość 12.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać natkę na dno naczynia.

Krok 5 – Tuńczyka wyjąć z puszki i osączyć.

Krok 6 – Do posiekanej natki dodać 200 g twarogu pokruszonego na mniejsze kawałki, osączonego tuńczyka z puszki, 3 ugotowane jajka przekrojone na połówki 40 g miękkiego masła, 20 g musztardy, 0,5 łyżeczki drobnej soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę  papryki słodkiej. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Wymieszać – czas 10 sekund, prędkość 4.

Krok 7 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać mieszankę ze ścianek dzbanka.

Krok 8 – Do naczynia nr 1 włożyć nóż, Dodać obraną i przekrojoną na mniejsze kawałki cebulę ( 60 g), 120 g świeżej papryki i 80 g ogórków konserwowych pokrojone na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę. Posiekać – czas- 10 sekund, prędkość 5. 

Krok 9 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zgarnąć zawartość do koszyczka, lekko odcisnąć nadmiar soku. Zawartość koszyczka włożyć do dzbanka z twarogiem i tuńczykiem, zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę, wymieszać pastę – czas 15 sekund, prędkość 3.

Krok 10 – Przygotowaną pastę przełożyć do salaterki i udekorować, np. bazylią, pomidorami koktajlowymi, zieleniną.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Artur Artus

Brak przepisu w urządzeniu iCoook MRK-28

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz. Przepis będzie dodany do MRK-28. Pozdrawiamy serdecznie:-)

Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek