Przepis nadesłany przez: Aggmb
Dodaj do ulubionych
Favorite

Paprykarz szczeciński

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
40 minut
Liczba porcji:
10
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:

• 5 g soli
• 250 g wędzonej makreli po obraniu
• 60 g marchewki   
• 60 g cebuli
• 50 g  masła
• 60 g koncentratu pomidorowego
• 1 szczypta ostrej papryki mielonej
• 1 szczypta pieprzu mielonego
• 1 szczypta chili

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

1. 100 g ryżu przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wędzoną makrelę dokładnie pozbawić skóry i ości.

2. W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wrzucić do środka pokrojoną na ćwiartki cebulę (60 g) i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę (50 g). Założyć pokrywę z zaślepką, rozdrabniać 10 sekund, obroty 10.
3. Nóż zastąpić mieszadłem, cebulę zgarnąć ze ścianek misy, dodać 50 g masła i z otwartą zaślepką dusić 100 stopni, 5 minut, 1 obroty.
4. Dodać 60 g koncentratu i dusić razem z warzywami 100 stopni, 1 minuta, obroty 1.
5. Dodać 250 g obranej makreli, ugotowany wcześniej ryż, sól, mieloną paprykę, mielony pieprz i opcjonalnie chili. Wymieszać 30 sekund, obroty 4.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką