Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Owsianka budyniowa z owocami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
2 min
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
10 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 40 g płatków owsianych górskich
  • 250 g mleka owsianego
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego w proszku (bez cukru)
  • 1 łyżka posiekanych migdałów lub płatków migdałowych
  • 1 garść malin

+ mała miseczka do odmierzenia mleka

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Do przepisu można użyć dowolnego mleka roślinnego lub krowiego. Można dodać ulubione przyprawy.

Zamiast malin sprawdzą się także borówki, jagody oraz truskawki.

Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu umieścić mieszadło.

Krok 2 – Wlać 200 g mleka, dodać 40 g płatków owsianych górskich. Podgrzewać – temperatura 90°C, czas 8 minuty, prędkość 1.

Krok 3 – Na pokrywie umieścić miseczkę, odmierzyć 50 g mleka. Dodać 1 łyżkę proszku budyniowego i wymieszać.

Krok 4 – Owsiankę gotować dalej, temperatura 100°C, czas 2 minuty, obroty 1. Ostrożnie uchylić otwór w pokrywie naczynia za pomocą rękawicy ochronnej lub ściereczki i powoli przelewać zawartość miseczki.

Krok 5 – Gotową owsiankę przełożyć do czystej miseczki lub głębokiego talerza, na wierzchu rozłożyć maliny i posiekane migdały lub płatki migdałowe.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MM

pyszne !

Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy