Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Owsianka budyniowa z owocami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
2 min
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
10 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 40 g płatków owsianych górskich
  • 250 g mleka owsianego
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego w proszku (bez cukru)
  • 1 łyżka posiekanych migdałów lub płatków migdałowych
  • 1 garść malin

+ mała miseczka do odmierzenia mleka

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Do przepisu można użyć dowolnego mleka roślinnego lub krowiego. Można dodać ulubione przyprawy.

Zamiast malin sprawdzą się także borówki, jagody oraz truskawki.

Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu umieścić mieszadło.

Krok 2 – Wlać 200 g mleka, dodać 40 g płatków owsianych górskich. Podgrzewać – temperatura 90°C, czas 8 minuty, prędkość 1.

Krok 3 – Na pokrywie umieścić miseczkę, odmierzyć 50 g mleka. Dodać 1 łyżkę proszku budyniowego i wymieszać.

Krok 4 – Owsiankę gotować dalej, temperatura 100°C, czas 2 minuty, obroty 1. Ostrożnie uchylić otwór w pokrywie naczynia za pomocą rękawicy ochronnej lub ściereczki i powoli przelewać zawartość miseczki.

Krok 5 – Gotową owsiankę przełożyć do czystej miseczki lub głębokiego talerza, na wierzchu rozłożyć maliny i posiekane migdały lub płatki migdałowe.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MM

pyszne !

Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy