Przygotowanie:
Krok 1 – W naczyniu umieścić mieszadło.
Krok 2 – Wlać 200 g mleka, dodać 40 g płatków owsianych górskich. Podgrzewać – temperatura 90°C, czas 8 minuty, prędkość 1.
Krok 3 – Na pokrywie umieścić miseczkę, odmierzyć 50 g mleka. Dodać 1 łyżkę proszku budyniowego i wymieszać.
Krok 4 – Owsiankę gotować dalej, temperatura 100°C, czas 2 minuty, obroty 1. Ostrożnie uchylić otwór w pokrywie naczynia za pomocą rękawicy ochronnej lub ściereczki i powoli przelewać zawartość miseczki.
Krok 5 – Gotową owsiankę przełożyć do czystej miseczki lub głębokiego talerza, na wierzchu rozłożyć maliny i posiekane migdały lub płatki migdałowe.
pyszne !