Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
9-10 szt
Czas pieczenia:
20 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 110 g drobnych płatków owsianych
  • 90 g banana
  • 60 g mąki migdałowej
  • 1 jajko
  • 125 g mleka
  • 15 g cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • 10 g proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 80 g masła orzechowego
  • 50 g syropu klonowego
  • 9-10 kostek białej czekolady
  • 18-20 sztuk malin
  • 18-20 sztuk borówki amerykańskie
Dodatkowe:
  • 9-10 papilotek do babeczek
  • forma do pieczenia babeczek
Wskazówki:

Ostrzeżenia- Forma z muffinami po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 90 g banana i 125 g mleka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać całość. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  2. Zdjąć pokrywę. Wsypać 110 g płatków owsianych, 10 g proszku do pieczenia bezglutenowego, 15 g cukru waniliowego z prawdziwą wanilią i 60 g mąki migdałowej. Dodać 1 jajko, 80 g masła orzechowego i 50 g syropu klonowego.
  3. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko razem wymieszać. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Do papilotek wylewać ciasta do 3/4 ich wysokości. Na wierzchu do każdej muffinki wcisnąć po kostce białej czekolady, po 2 borówki amerykańskie i po 2 maliny.
  5. Piekarnik nagrzać do 180°C, piec muffiny około 20 minut.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką