Ostrzeżenia- Forma z muffinami po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!
Przygotowanie:
W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 90 g banana i 125 g mleka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać całość. Czas 30 sekund, prędkość 4.
Zdjąć pokrywę. Wsypać 110 g płatków owsianych, 10 g proszku do pieczenia bezglutenowego, 15 g cukru waniliowego z prawdziwą wanilią i 60 g mąki migdałowej. Dodać 1 jajko, 80 g masła orzechowego i 50 g syropu klonowego.
Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko razem wymieszać. Czas 1 minuta, prędkość 4.
Zdjąć pokrywę. Do papilotek wylewać ciasta do 3/4 ich wysokości. Na wierzchu do każdej muffinki wcisnąć po kostce białej czekolady, po 2 borówki amerykańskie i po 2 maliny.
Piekarnik nagrzać do 180°C, piec muffiny około 20 minut.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.