Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mus dyniowy z orzechami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
6
Czas pieczenia:
30 min
Składniki:

• ¾ kg dyni
• ¾ szklanki cukru trzcinowego
• ½ szklanki posiekanych migdałów
• ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich
• 1 szklanka wody
• 200 g śmietany kremówki
• po pół łyżeczki cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-21Z
Zobacz więcej
Wskazówki:

Mus z dyni podawać na zimno, w pucharkach z bitą śmietaną i orzechami.

Przygotowanie:

Krok 1 – Z dyni usunąć skórę i pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 – W naczyniu żaroodpornym wymieszać dynię, migdały, orzechy (część orzechów zostawić do dekoracji) oraz cukier.
Krok 3 – Całość posypać cynamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Podlać wodą.
Krok 4 – Piec w temperaturze 200°C przez ok. 30 minut.
Krok 5 – Ubić śmietanę.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango