Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kotleciki łososiowo – jaglane z jarmużem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 330 g filetów z łososia
  • 60 g kaszy jaglanej
  • 100 g pora – biała część
  • garść liści jarmużu (30-40 g)
  • kilka liści świeżej bazylii
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 0,5 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu do smaku
  • olej do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: 330 g fileta z łososia umyć, za pomocą ostrego noża zdjąć z niego skórę, pokroić na kawałki ok. 2 cm.

100 g białej części pora pokroić na kawałki ok. 2 cm. 60 g kaszy jaglanej umieścić w koszyczku, przepłukać zimną wodą, ok. 40 g jarmużu wypłukać, ułożyć w pojemniku do gotowania na parze.

Krok 2 – Do naczynia miksującego wlać 1 litr wody, włożyć koszyczek z kaszą, zamknąć pokrywę dzbanka. Gotować kaszę – temperatura 100˚C, czas 15 minut, prędkość 1.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, umieścić na nim zamknięty pojemnik do gotowania na parze z jarmużem. Gotować – temperatura 100˚C, czas 10 minut, prędkość 1.

Krok 4 – Zdjąć pojemnik do gotowania na parze, za pomocą miarki wyjąć koszyczek, wyłożyć kaszę i jarmuż do innego naczynia. Wylać wodę z naczynia miksującego, naczynie umyć i osuszyć.

Krok 5 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć por, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 10 sekund, prędkość 6.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zgarnąć por ze ścian naczynia. Wlać 2 łyżki oliwy,  zamknąć pokrywę dzbanka z otwartą zaślepką. Poddusić  por – temperatura 100˚C, czas 5 minut, prędkość 1.

Krok 7 – Otworzyć pokrywę, do pora dodać kaszę, jarmuż i liście bazylii oraz sól i pieprz. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 35 sekund, prędkość 4.

Krok 8 – Otworzyć pokrywę, do masy dodać pokrojonego łososia. Zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 4.

Krok 9 – Otworzyć pokrywę, spróbować masę, ewentualnie doprawić. Za pomocą łopatki przełożyć masę do innego naczynia. Podzielić masę na 8 części, dłońmi formować owalne kotleciki. Smażyć z obu stron na złoty kolor na średnio gorącym oleju. Podawać z warzywami i dowolnym sosem, np. jogurtowo – czosnkowym.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Udostępnij:
2 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek