Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Koktajl dla zdrowia i młodości

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
2-3
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 pęczek botwiny (ok. 150 g)
  • 2 szt. dojrzałego kiwi
  • 200 g wiśni bez pestek mrożonych
  • 200 g borówek amerykańskich
  • 2 łyżki konfitury jagodowej lub dżemu jagodowego niskosłodzonego
  • 1 opakowanie maślanki 400 g
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast miodu można użyć konfitury jagodowej.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: botwinę umyć, pokroić na mniejsze kawałki, kiwi obrać, pokroić na pół,  borówki opłukać pod bieżącą wodą.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć  botwinę i owoce, dodać konfiturę, wlać maślankę. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 12.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przelać napój do wysokich szklanek. Podawać od razu po przygotowaniu.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek