Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Koktajl dla zdrowia i młodości

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
2-3
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 pęczek botwiny (ok. 150 g)
  • 2 szt. dojrzałego kiwi
  • 200 g wiśni bez pestek mrożonych
  • 200 g borówek amerykańskich
  • 2 łyżki konfitury jagodowej lub dżemu jagodowego niskosłodzonego
  • 1 opakowanie maślanki 400 g
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast miodu można użyć konfitury jagodowej.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: botwinę umyć, pokroić na mniejsze kawałki, kiwi obrać, pokroić na pół,  borówki opłukać pod bieżącą wodą.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć  botwinę i owoce, dodać konfiturę, wlać maślankę. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 12.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przelać napój do wysokich szklanek. Podawać od razu po przygotowaniu.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy