Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Koktajl borówkowo- bananowy z płatkami owsianymi

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
2 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 60 g borówek amerykańskich
  • 100 g banana (waga bez skórki)
  • pół obranej ze skórki cytryny
  • 50 g płatków owsianych
  • 80 g masła orzechowego
  • 350 g mleka sojowego
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do kubka wlać 350 g mleka sojowego, wsypać 50 g płatków owsianych, wymieszać. Odstawić, aby płatki zmiękły, w tym czasie przygotować pozostałe składniki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wsypać 60 g borówek amerykańskich, 100 g banana połamanego na mniejsze kawałki, pół obranej ze skórki cytryny, dodać 80 g masła orzechowego oraz wlać z kubka mleko sojowe z namoczonymi płatkami owsianymi.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać. Temperatura 0, czas 25 sekund, prędkość 7.

Krok 4 – Zdjąć pokrywę, zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia przy pomocy łopatki, zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką i ponownie wymieszać. Temperatura 0, czas 20 sekund, prędkość 7.

Krok 5 – Zdjąć pokrywę, koktajl wylać do szklanek. Podawać najlepiej od razu po przyrządzeniu.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy