Przygotowanie:
Krok 1 – Do kubka wlać 350 g mleka sojowego, wsypać 50 g płatków owsianych, wymieszać. Odstawić, aby płatki zmiękły, w tym czasie przygotować pozostałe składniki.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wsypać 60 g borówek amerykańskich, 100 g banana połamanego na mniejsze kawałki, pół obranej ze skórki cytryny, dodać 80 g masła orzechowego oraz wlać z kubka mleko sojowe z namoczonymi płatkami owsianymi.
Krok 3 – Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać. Temperatura 0, czas 25 sekund, prędkość 7.
Krok 4 – Zdjąć pokrywę, zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia przy pomocy łopatki, zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką i ponownie wymieszać. Temperatura 0, czas 20 sekund, prędkość 7.
Krok 5 – Zdjąć pokrywę, koktajl wylać do szklanek. Podawać najlepiej od razu po przyrządzeniu.