Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kaczka w miodzie z ryżem i surówką z cykorii

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
powyżej 1 h
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
1 h
Składniki:

• 4 piersi z kaczki
• 250 ml gęstego miodu
• Sól, pieprz
• cynamon
• ½ szklanki białego wina wytrawnego
• 2 szklanki ryżu
• puszka ananasa
• 2 jabłka
• 3 cykorie

Przygotowanie:

Krok 1 – Kaczkę posolić, posypać cynamonem i polać gęstym miodem. Ułożyć na wysokim ruszcie i piec w temperaturze 250°C przez ok. 1 godzinę.
Krok 2 – W czasie pieczenia kilkakrotnie polewać kaczkę miodem.
Krok 3 – W połowie pieczenia na dno kombiwara wysypać ryż, lekko posolić i zalać białym winem (odrobinę wina zostawić do surówki).
Krok 4 – Cykorie i jabłka poszatkować, dodać odsączony ananas.
Krok 5 – Składniki połączyć i skropić białym winem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-02
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy