Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kaczka w miodzie z ryżem i surówką z cykorii

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
powyżej 1 h
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
1 h
Składniki:

• 4 piersi z kaczki
• 250 ml gęstego miodu
• Sól, pieprz
• cynamon
• ½ szklanki białego wina wytrawnego
• 2 szklanki ryżu
• puszka ananasa
• 2 jabłka
• 3 cykorie

Przygotowanie:

Krok 1 – Kaczkę posolić, posypać cynamonem i polać gęstym miodem. Ułożyć na wysokim ruszcie i piec w temperaturze 250°C przez ok. 1 godzinę.
Krok 2 – W czasie pieczenia kilkakrotnie polewać kaczkę miodem.
Krok 3 – W połowie pieczenia na dno kombiwara wysypać ryż, lekko posolić i zalać białym winem (odrobinę wina zostawić do surówki).
Krok 4 – Cykorie i jabłka poszatkować, dodać odsączony ananas.
Krok 5 – Składniki połączyć i skropić białym winem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-02
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Napój czekoladowo-orzechowy