Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4-5 osób
Czas gotowania:
50 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 450 g piersi z kurczaka
  • 200 g białej fasoli z puszki
  • 100 g cebuli
  • 150 g czerwonej papryki
  • 100 g marchewki
  • 200 g ziemniaków
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • pół łyżeczki oregano
  • pół łyżeczki majeranku
  • około 700 g wody
  • 50 g oleju

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

1. Czas gotowania ziemniaków zależny jest od tego na jaką wielkość będą pokrojone oraz od ich gatunku. W razie potrzeby wydłużyć czas ich gotowania o kilka minut.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 100 g cebuli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić cebulę. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, założyć mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć cebulę ze ścianek naczynia.
  3. Do naczynia wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać 450 g pokrojonej w mniejszą kostkę piersi z kurczaka. Wsypać 10 g soli, szczyptę czarnego mielonego pieprzu, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki oregano i pół łyżeczki majeranku.
  5. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, dodać 150 pokrojonej w kostkę czerwonej papryki, 100 g pokrojonej w półplasterki marchewki i 200 g pokrojonych w małą kostkę ziemniaków. Wlać 700 g wody, dodać 70 g koncentratu pomidorowego.
  7. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko razem chwilę gotować. Temperatura 100°, czas 30 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, dodać 200 g białej fasoli z puszki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko gotować. Temperatura 100°C, czas 15 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę. Danie nakładać na talerze.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką