Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4-5 osób
Czas gotowania:
50 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 450 g piersi z kurczaka
  • 200 g białej fasoli z puszki
  • 100 g cebuli
  • 150 g czerwonej papryki
  • 100 g marchewki
  • 200 g ziemniaków
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • pół łyżeczki oregano
  • pół łyżeczki majeranku
  • około 700 g wody
  • 50 g oleju

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

1. Czas gotowania ziemniaków zależny jest od tego na jaką wielkość będą pokrojone oraz od ich gatunku. W razie potrzeby wydłużyć czas ich gotowania o kilka minut.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 100 g cebuli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić cebulę. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, założyć mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć cebulę ze ścianek naczynia.
  3. Do naczynia wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać 450 g pokrojonej w mniejszą kostkę piersi z kurczaka. Wsypać 10 g soli, szczyptę czarnego mielonego pieprzu, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki oregano i pół łyżeczki majeranku.
  5. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, dodać 150 pokrojonej w kostkę czerwonej papryki, 100 g pokrojonej w półplasterki marchewki i 200 g pokrojonych w małą kostkę ziemniaków. Wlać 700 g wody, dodać 70 g koncentratu pomidorowego.
  7. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko razem chwilę gotować. Temperatura 100°, czas 30 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, dodać 200 g białej fasoli z puszki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko gotować. Temperatura 100°C, czas 15 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę. Danie nakładać na talerze.
Udostępnij:
5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek