1. Czas gotowania ziemniaków zależny jest od tego na jaką wielkość będą pokrojone oraz od ich gatunku. W razie potrzeby wydłużyć czas ich gotowania o kilka minut.
Przygotowanie:
W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 100 g cebuli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić cebulę. Czas 5 sekund, prędkość 5.
Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, założyć mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć cebulę ze ścianek naczynia.
Do naczynia wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
Zdjąć pokrywę, dodać 450 g pokrojonej w mniejszą kostkę piersi z kurczaka. Wsypać 10 g soli, szczyptę czarnego mielonego pieprzu, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki oregano i pół łyżeczki majeranku.
Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
Zdjąć pokrywę, dodać 150 pokrojonej w kostkę czerwonej papryki, 100 g pokrojonej w półplasterki marchewki i 200 g pokrojonych w małą kostkę ziemniaków. Wlać 700 g wody, dodać 70 g koncentratu pomidorowego.
Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko razem chwilę gotować. Temperatura 100°, czas 30 minut, prędkość 1.
Zdjąć pokrywę, dodać 200 g białej fasoli z puszki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko gotować. Temperatura 100°C, czas 15 minut, prędkość 1.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.