Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jajka faszerowane brokułami i czerwoną fasolą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 minut
Liczba porcji:
4
Składniki:
  • 4 jajka (200g)

  • pół brokułu (300g)

  • łyżeczka musztardy (10g)

  • pół kubka gęstego jogurtu (75g)

  • 4 łyżki stołowe fasoli (44g)

  • pieprz i sól według smaku

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 123,9 kcal

Przygotowanie:
  1. Jajka ugotować i obrać. Żółtka wyjąć i dobrze wymieszać je z ugotowanymi wcześniej brokułami, następnie zblendować farsz na jednolitą masę. Dodać przyprawy.
  2. Tak przygotowanym farszem nadziewać białka. Na wierzchu udekorować fasolą czerwoną.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką