Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jajka faszerowane brokułami i czerwoną fasolą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 minut
Liczba porcji:
4
Składniki:
  • 4 jajka (200g)

  • pół brokułu (300g)

  • łyżeczka musztardy (10g)

  • pół kubka gęstego jogurtu (75g)

  • 4 łyżki stołowe fasoli (44g)

  • pieprz i sól według smaku

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 123,9 kcal

Przygotowanie:

Jajka ugotować i obrać. Żółtka wyjąć i dobrze wymieszać je z ugotowanymi wcześniej brokułami, następnie zblendować farsz na jednolitą masę. Dodać przyprawy. Tak przygotowanym farszem nadziewać białka. Na wierzchu udekorować fasolą czerwoną.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy