Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Hummus

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
-
Składniki:

• 1 puszkę ciecierzycy
• ok. 5-6 łyżek pasty tahini
• 1 łyżeczkę soku z cytryny
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżki oliwy
• 1 łyżeczka kminu rzymskiego
• Sól, pieprz

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Ciecierzycę odsączyć i przełóżyć do blendera kielichowego.
Krok 2 – Dodać pastę tahini i oliwę.
Krok 3 – Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4 – Dodać przyprawy oraz sok z cytryny, całość ponownie zmiksować.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy