Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Hummus

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
-
Składniki:

• 1 puszkę ciecierzycy
• ok. 5-6 łyżek pasty tahini
• 1 łyżeczkę soku z cytryny
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżki oliwy
• 1 łyżeczka kminu rzymskiego
• Sól, pieprz

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Ciecierzycę odsączyć i przełóżyć do blendera kielichowego.
Krok 2 – Dodać pastę tahini i oliwę.
Krok 3 – Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4 – Dodać przyprawy oraz sok z cytryny, całość ponownie zmiksować.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado