Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Halloweenowa papryka faszerowana

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
5-6
Czas gotowania:
10 minut+ 25 minut pieczenia
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 5-6 sztuk większych czerwonych papryk
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 100 g żółtego tartego sera
  • 100 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 50 g oleju
  • 100 g kukurydzy konserwowej (waga bez zalewy)
  • 300 g passaty pomidorowej
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uważaj! Blacha z paprykami wyjęta z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. 250 g makaronu spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić po
    ugotowaniu.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 100 g cebuli i 15 g czosnku. Założyć
    pokrywę z zamkniętą zaślepką posiekać warzywa. Czas 10 sekund prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, założyć mieszadło. Wlać 50 g oleju, przy pomocy silikonowej łopatki
    zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia, założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko
    podsmażyć. Temperatura 100°C, 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać 100 g kukurydzy konserwowej, wlać 300 g passaty
    pomidorowej, wsypać 5 g soli, 1 płaską łyżeczkę słodkiej mielonej papryki, 1 płaską łyżeczkę
    oregano i szczyptę czarnego mielonego pieprzu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką,
    zagotować sos pomidorowy. Temperatura 100°C, czas 7 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, do ugotowanego makaronu wlać sos pomidorowy, wsypać 100 g żółtego
    tartego sera, wszystko razem dokładnie wymieszać.
  6. Z każdej papryki odciąć górną część, usunąć gniazdo nasienne. Następnie na papryce przy
    pomocy nożyka wyciąć oczy, nos i usta. Papryki nadziewać przygotowanym wcześniej
    makaronem. Na wierzch położyć odcięte wcześniej górne części papryki.
  7. Piekarnik nagrzać do 170°C. Papryki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Wszystko razem piec około 20-25 minut.
Udostępnij:
4.5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy