Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Halloweenowa papryka faszerowana

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
5-6
Czas gotowania:
10 minut+ 25 minut pieczenia
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 5-6 sztuk większych czerwonych papryk
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 100 g żółtego tartego sera
  • 100 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 50 g oleju
  • 100 g kukurydzy konserwowej (waga bez zalewy)
  • 300 g passaty pomidorowej
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uważaj! Blacha z paprykami wyjęta z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. 250 g makaronu spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić po
    ugotowaniu.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 100 g cebuli i 15 g czosnku. Założyć
    pokrywę z zamkniętą zaślepką posiekać warzywa. Czas 10 sekund prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, założyć mieszadło. Wlać 50 g oleju, przy pomocy silikonowej łopatki
    zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia, założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko
    podsmażyć. Temperatura 100°C, 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać 100 g kukurydzy konserwowej, wlać 300 g passaty
    pomidorowej, wsypać 5 g soli, 1 płaską łyżeczkę słodkiej mielonej papryki, 1 płaską łyżeczkę
    oregano i szczyptę czarnego mielonego pieprzu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką,
    zagotować sos pomidorowy. Temperatura 100°C, czas 7 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, do ugotowanego makaronu wlać sos pomidorowy, wsypać 100 g żółtego
    tartego sera, wszystko razem dokładnie wymieszać.
  6. Z każdej papryki odciąć górną część, usunąć gniazdo nasienne. Następnie na papryce przy
    pomocy nożyka wyciąć oczy, nos i usta. Papryki nadziewać przygotowanym wcześniej
    makaronem. Na wierzch położyć odcięte wcześniej górne części papryki.
  7. Piekarnik nagrzać do 170°C. Papryki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Wszystko razem piec około 20-25 minut.
Udostępnij:
4.5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek