Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Halloweenowa papryka faszerowana

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
5-6
Czas gotowania:
10 minut+ 25 minut pieczenia
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 5-6 sztuk większych czerwonych papryk
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 100 g żółtego tartego sera
  • 100 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 50 g oleju
  • 100 g kukurydzy konserwowej (waga bez zalewy)
  • 300 g passaty pomidorowej
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uważaj! Blacha z paprykami wyjęta z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. 250 g makaronu spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić po
    ugotowaniu.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 100 g cebuli i 15 g czosnku. Założyć
    pokrywę z zamkniętą zaślepką posiekać warzywa. Czas 10 sekund prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, założyć mieszadło. Wlać 50 g oleju, przy pomocy silikonowej łopatki
    zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia, założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko
    podsmażyć. Temperatura 100°C, 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać 100 g kukurydzy konserwowej, wlać 300 g passaty
    pomidorowej, wsypać 5 g soli, 1 płaską łyżeczkę słodkiej mielonej papryki, 1 płaską łyżeczkę
    oregano i szczyptę czarnego mielonego pieprzu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką,
    zagotować sos pomidorowy. Temperatura 100°C, czas 7 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, do ugotowanego makaronu wlać sos pomidorowy, wsypać 100 g żółtego
    tartego sera, wszystko razem dokładnie wymieszać.
  6. Z każdej papryki odciąć górną część, usunąć gniazdo nasienne. Następnie na papryce przy
    pomocy nożyka wyciąć oczy, nos i usta. Papryki nadziewać przygotowanym wcześniej
    makaronem. Na wierzch położyć odcięte wcześniej górne części papryki.
  7. Piekarnik nagrzać do 170°C. Papryki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Wszystko razem piec około 20-25 minut.
Udostępnij:
4.7 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Aromat waniliowy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek