Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz z kaczki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
6
Czas smażenia:
około 55 minut
Składniki:
  • 6 piersi z kaczki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 15 g mielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego
  • sól i pieprz
  • sok z połówki cytryny

 

 

 

 

Dodatkowe:
  • puree ziemniaczane
  • mieszanka warzyw

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Filety kaczki (6 sztuk) umyć i osuszyć. Skórę wyciąć, mięso pokroić w paski.
  2. Cebulę 1 sztukę pokroić i podsmażyć na 1 łyżce masła.
  3. Do cebuli dodać kawałki kaczki i smażyć kilka minut.
  4. Przyprawić mięso 1 łyżeczką kurkumy, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i wsypać 15 g mielonych orzechów włoskich.
  5. Wlać 2 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego i gotować 20 minut na wolnym ogniu.
  6. Gdy gulasz zgęstnieje, wtedy dodać sok z cytryny. Gotować jeszcze chwilę.
  7. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  8. Podawać z puree i warzywami.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy