Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz z kaczki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
6
Czas smażenia:
około 55 minut
Składniki:
  • 6 piersi z kaczki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 15 g mielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego
  • sól i pieprz
  • sok z połówki cytryny

 

 

 

 

Dodatkowe:
  • puree ziemniaczane
  • mieszanka warzyw

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Filety kaczki (6 sztuk) umyć i osuszyć. Skórę wyciąć, mięso pokroić w paski.
  2. Cebulę 1 sztukę pokroić i podsmażyć na 1 łyżce masła.
  3. Do cebuli dodać kawałki kaczki i smażyć kilka minut.
  4. Przyprawić mięso 1 łyżeczką kurkumy, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i wsypać 15 g mielonych orzechów włoskich.
  5. Wlać 2 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego i gotować 20 minut na wolnym ogniu.
  6. Gdy gulasz zgęstnieje, wtedy dodać sok z cytryny. Gotować jeszcze chwilę.
  7. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  8. Podawać z puree i warzywami.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką