Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz z kaczki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
6
Czas smażenia:
około 55 minut
Składniki:
  • 6 piersi z kaczki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 15 g mielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego
  • sól i pieprz
  • sok z połówki cytryny

 

 

 

 

Dodatkowe:
  • puree ziemniaczane
  • mieszanka warzyw

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Filety kaczki (6 sztuk) umyć i osuszyć. Skórę wyciąć, mięso pokroić w paski.
  2. Cebulę 1 sztukę pokroić i podsmażyć na 1 łyżce masła.
  3. Do cebuli dodać kawałki kaczki i smażyć kilka minut.
  4. Przyprawić mięso 1 łyżeczką kurkumy, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i wsypać 15 g mielonych orzechów włoskich.
  5. Wlać 2 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego i gotować 20 minut na wolnym ogniu.
  6. Gdy gulasz zgęstnieje, wtedy dodać sok z cytryny. Gotować jeszcze chwilę.
  7. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  8. Podawać z puree i warzywami.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado