Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz warzywny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
32 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g cukinii
  • 270 g czerwonej papryki
  • 400 g ziemniaków
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
  • 100 g cebuli
  • 20 g czosnku
  • 150 g marchewki
  • 30 g oleju
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • 5 g papryki mielonej słodkiej
  • szczypta papryki mielonej ostrej
  • 100 g wody
Wskazówki:

Czas gotowania warzyw zależny będzie od tego w jak dużą kostkę zostały pokrojone. W razie potrzeby wydłużyć czas ich gotowania o kilka minut.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 100 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć warzywa ze ścianek naczynia.
  3. Do naczynia wlać 30 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, warzywa podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać 400 g obranych i pokrojonych w małą kostkę ziemniaków i 150 g obranej i pokrojonej w kostkę marchewki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Warzywa dalej podsmażać. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę. Do warzyw wlać 100 g wody, dodać 400 g krojonych pomidorów z puszki, 270 g czerwonej papryki pokrojonej w paseczki i 150 g pokrojonej w małą kostkę cukinii.
  6. Wsypać przyprawy: 5 g soli, szczypta czarnego mielonego pieprzu, 5 g papryki mielonej słodkiej i szczypta papryki mielonej ostrej. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką. Wszystko razem gotować. Temperatura 100°C, czas 25 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę. Gulasz warzywny podać z pieczywem lub ugotowanym białym ryżem.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy