Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz warzywny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
32 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g cukinii
  • 270 g czerwonej papryki
  • 400 g ziemniaków
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
  • 100 g cebuli
  • 20 g czosnku
  • 150 g marchewki
  • 30 g oleju
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • 5 g papryki mielonej słodkiej
  • szczypta papryki mielonej ostrej
  • 100 g wody
Wskazówki:

Czas gotowania warzyw zależny będzie od tego w jak dużą kostkę zostały pokrojone. W razie potrzeby wydłużyć czas ich gotowania o kilka minut.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 100 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć warzywa ze ścianek naczynia.
  3. Do naczynia wlać 30 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, warzywa podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać 400 g obranych i pokrojonych w małą kostkę ziemniaków i 150 g obranej i pokrojonej w kostkę marchewki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Warzywa dalej podsmażać. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę. Do warzyw wlać 100 g wody, dodać 400 g krojonych pomidorów z puszki, 270 g czerwonej papryki pokrojonej w paseczki i 150 g pokrojonej w małą kostkę cukinii.
  6. Wsypać przyprawy: 5 g soli, szczypta czarnego mielonego pieprzu, 5 g papryki mielonej słodkiej i szczypta papryki mielonej ostrej. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką. Wszystko razem gotować. Temperatura 100°C, czas 25 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę. Gulasz warzywny podać z pieczywem lub ugotowanym białym ryżem.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką