Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasteczka z czerwonej fasoli

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
9-10
Czas gotowania:
20-25 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 puszka czerwonej fasoli (420 g z zalewą / 240 g bez zalewy)
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 płaskie łyżki ciemnego kakao
  • 3 kopiate łyżki masła orzechowego
  • 55 g (1/4 szklanki) wody
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżka ziaren siemienia lnianego
  • 1 łyżka prażonych orzechów laskowych
  • szczypta cynamonu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:

Czas pieczenia zależny jest od piekarnika.

Ciastka po upieczeniu będą miękkie, jednak po przestudzeniu staną się twardsze.

Ciastka w środku będą wilgotne.

Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż.

Krok 2 – Włożyć 240 g odlanej z zalewy czerwonej fasoli, wsypać 2 płaskie łyżki ciemnego kakao, 1 płaską łyżeczkę proszku do pieczenia i szczyptę cynamonu.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką.

Krok 4 – Zmiksować na gładką masę – czas 20 sekund, prędkość 6.

Krok 5 – Zdjąć pokrywę, łopatką zgarnąć masę ze ścianek naczynia miksującego.

Krok 6 – Do masy dodać 3 kopiaste łyżki masła orzechowego, wlać 55 g wody.

Krok 7 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką.

Krok 8 – Ponownie zmiksować masę – czas 20 sekund, prędkość 6.

Krok 9 – Zdjąć pokrywę. Łopatką zgarnąć masę ze ścianek naczynia miksującego.

Krok 10 – Wsypać 4 łyżki ksylitolu, 1 łyżkę ziaren siemienia lnianego i 1 łyżkę prażonych orzechów laskowych.

Krok 11 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować całość – czas 30 sekund, prędkość 7.

Krok 12 – Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż.

Krok 13 – Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przy pomocy łyżki nakładać porcję ciasta (1 łyżka ciasta na 1 ciastko), masę lekko spłaszczyć łyżką, nadając ciastkom okrągły kształt. Ciastka układać z niedużym odstępem między sobą, podczas pieczenia ciastka urosną minimalnie i zachowują nadany im kształt.

Krok 14 – Piekarnik nagrzać do 170’C, do nagrzanego piekarnika włożyć blachę z ciastkami, piec przez 20-25 minut.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek