Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasteczka dyniowo marchewkowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
30
Czas gotowania:
20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 230 g płatków owsianych
  • 150 g dyni bez skóry i pestek
  • 1 duży, dojrzały banan (ok. 130 g)
  • 130 g jabłka (1szt)
  • 80 g marchwi
  • 20 g miodu (1 łyżka)
  • 50 g żurawiny kandyzowanej
  • 30 g rodzynek
  • 40 g orzechów włoskich łuskanych
  • sok z 0,5 cytryny
  • szczypta drobnej soli

Potrzebna będzie prostokątna blacha wyłożona papierem do pieczenia.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować warzywa: 150 g miąższu dyni pokroić na kawałki ok. 2 cm. 80 g marchwi obrać, pokroić na kawałki ok. 2cm, jabłko obrać, przekroić na 4 części, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Dużego banana obrać ze skóry, pokroić na kawałki ok. 2cm.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 40 g orzechów włoskich łuskanych. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 8 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, dodać pokrojone na kawałki 150 g dyni, 80 g marchwi i pokrojone jabłko. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, posiekać – czas 10 sekund, prędkość 8.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zabrać marchew ze ścian naczynia, dodać 230 g płatków owsianych, 1 pokrojonego banana, 1 pełną łyżkę miodu, sok z połowy cytryny, wsypać 50 g żurawiny, 30 g rodzynek. Zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę, wymieszać masę – czas 20 sekund, prędkość 3.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę, zebrać masę ze ścianek dzbanka, zamknąć pokrywę i dalej mieszać – czas 30 sekund, prędkość 3.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę, masę przełożyć do miski, wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Krok 7 – Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko ugniatać i spłaszczać dłońmi. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 180˚C przez ok. 20-25 minut aż lekko zbrązowieją.

Krok 8 – Wyjąć z piekarnika, ostudzić.

Udostępnij:
4.3 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa wege
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką