Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chłodnik rzodkiewkowo – ogórkowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 500 g kefiru
  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 pęczek rzodkiewek (200 g bez liści)
  • 200 g świeżych ogórków
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 mały pęczek koperku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – 1 pęczek rzodkiewek oczyścić z liści i korzeni, 200 g ogórka umyć, umyć, pokroić na kawałki grubości ok 2cm, 1 mały pęczek koperku posiekać.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć oczyszczone rzodkiewki i 200 g pokrojonych na kawałki świeżych ogórków. Zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę, posiekać rzodkiewki i ogórki – czas 6 sekund, prędkość 5.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać warzywa ze ścian naczynia. Dodać 500 g kefiru, 200 g gęstego jogurtu naturalnego, 1 płaską łyżeczkę soli i 0,5 łyżeczki pieprzu. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać chłodnik – czas 25 sekund, prędkość 3.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, spróbować, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać np. z młodymi ziemniakami z koperkiem.

Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango