Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bułka z humusem buraczanym i warzywami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
5
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 130 g pomidora
  • 15 g plastrów czerwonej cebuli
  • 25 g mixu sałat z rukolą
  • 100 g bułka z ziarnem
  • szczypta soli i pieprzu                                                                                                                                                                                                      Połowa hummusu z buraka:
  • 100 g ciecierzycy konserwowej
  • ząbek czosnku
  • 10 g pasty tahini
  • 80 g buraka gotowanego
  • 2 g kminu rzymskiego mielonego
  • łyżeczka oliwy z oliwek
Wskazówki:

Ten przepis można zastosować do dwóch dań. Jednego dnia wykorzystujemy połowę hummusu a kolejną połówkę do kolejnego dania, z innymi dodatkami.

Przygotowanie:
  1. Przygotuj produkty: 80 g buraka pokrój w większe kawałki, 100 g ciecierzycy odsącz z zalewy. Ząbek czosnku obieramy ze skórki. 130 g pomidora i 15 g cebuli pokrój w plastry, 25 g sałaty opłucz. Bułkę przekrój na pół.
  2. W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć czosnek, zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować – czas 8 sekund, prędkość 6.
  3. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać czosnek ze ścian naczynia. Dodać buraka, ciecierzycę, 10 g pasty tahini, kmin rzymski, sól, pieprz i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 8.
  4. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać masę ze ścian naczynia. Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 10.
  5. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać pastę do innego naczynia. Podawać z pieczywem, pomidorem, sałatą i czerwoną cebulą.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Gulasz z polędwicy wieprzowej z cukinią
Jogurtowe ciasto z owocami
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa
Babeczki bananowo-czekoladowe