Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bomby tłuszczowe z borówkami i mascarpone – keto

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
12
Czas gotowania:
3 minuty + 3 godziny mrożenia
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 75 g serka mascarpone
  • 75 g oleju kokosowego
  • 125 g borówek
  • 6 kropli stewii w płynie
  • Szczypta gałki muszkatołowej
Dodatkowe:
  • Blaszka na 12 sztuk lub 12 silikonowych foremek
  • Foremki papierowe na muffinki
  • Folia spożywcza
  • Łopatka
  • Łyżka
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Zamiast borówek można dodać inne owoce jagodowe (jagody, maliny, truskawki)

 

1 porcja 100 kcal

Wege

Vegan

Bez glutenu

Bez laktozy

Low carb

<IG

<ŁG

Keto

Wysoko tłuszczowe

>T

FODMAP

Wysoko białkowe

>B

Wysoko błonnikowe

>BŁ

X

X

X

X

X

X

X

Przygotowanie:

Krok 1.

Do naczynia miksującego zainstalować nóż Włożyć 75 gram serka mascarpone, 75 gram oleju kokosowego, 6 kropli stewii i szczyptę gałki muszkatołowej. Założyć pokrywkę z zamkniętą zaślepką. Siekanie – czas 3 minuty, prędkość 3.

Krok 2.

Otworzyć pokrywę. Dodać 125 gram borówek. Wymieszać łopatką.

Krok 3.

Blaszkę do pieczenia muffinek wypełnić papierowymi foremkami do muffinek. Rozłożyć równomiernie masę do każdej foremki.

Folią spożywczą owinąć blaszkę/zabezpieczyć foremki silikonowe. Tak przygotowane naczynie wstawić do zamrażarki na 3 godziny.

Krok 4.

Po upływie 3 godzin, deser będzie gotowy do spożycia. Spożyć od razu po wyjęciu.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką