Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bomby tłuszczowe z borówkami i mascarpone – keto

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
12
Czas gotowania:
3 minuty + 3 godziny mrożenia
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 75 g serka mascarpone
  • 75 g oleju kokosowego
  • 125 g borówek
  • 6 kropli stewii w płynie
  • Szczypta gałki muszkatołowej
Dodatkowe:
  • Blaszka na 12 sztuk lub 12 silikonowych foremek
  • Foremki papierowe na muffinki
  • Folia spożywcza
  • Łopatka
  • Łyżka
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Zamiast borówek można dodać inne owoce jagodowe (jagody, maliny, truskawki)

 

1 porcja 100 kcal

Wege

Vegan

Bez glutenu

Bez laktozy

Low carb

<IG

<ŁG

Keto

Wysoko tłuszczowe

>T

FODMAP

Wysoko białkowe

>B

Wysoko błonnikowe

>BŁ

X

X

X

X

X

X

X

Przygotowanie:

Krok 1.

Do naczynia miksującego zainstalować nóż Włożyć 75 gram serka mascarpone, 75 gram oleju kokosowego, 6 kropli stewii i szczyptę gałki muszkatołowej. Założyć pokrywkę z zamkniętą zaślepką. Siekanie – czas 3 minuty, prędkość 3.

Krok 2.

Otworzyć pokrywę. Dodać 125 gram borówek. Wymieszać łopatką.

Krok 3.

Blaszkę do pieczenia muffinek wypełnić papierowymi foremkami do muffinek. Rozłożyć równomiernie masę do każdej foremki.

Folią spożywczą owinąć blaszkę/zabezpieczyć foremki silikonowe. Tak przygotowane naczynie wstawić do zamrażarki na 3 godziny.

Krok 4.

Po upływie 3 godzin, deser będzie gotowy do spożycia. Spożyć od razu po wyjęciu.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska