Przygotowanie:
Krok 1.
Do naczynia miksującego zainstalować nóż Włożyć 75 gram serka mascarpone, 75 gram oleju kokosowego, 6 kropli stewii i szczyptę gałki muszkatołowej. Założyć pokrywkę z zamkniętą zaślepką. Siekanie – czas 3 minuty, prędkość 3.
Krok 2.
Otworzyć pokrywę. Dodać 125 gram borówek. Wymieszać łopatką.
Krok 3.
Blaszkę do pieczenia muffinek wypełnić papierowymi foremkami do muffinek. Rozłożyć równomiernie masę do każdej foremki.
Folią spożywczą owinąć blaszkę/zabezpieczyć foremki silikonowe. Tak przygotowane naczynie wstawić do zamrażarki na 3 godziny.
Krok 4.
Po upływie 3 godzin, deser będzie gotowy do spożycia. Spożyć od razu po wyjęciu.