Przygotowanie:
Krok 1 – Do naczynia miksującego włożyć pokrojone kawałki jabłka, rozdrobnić nożem ustawiając czas 10 s, obroty 6. Otworzyć pokrywę dzbanka, zdjąć nóż i założyć mieszadło.
Krok 2 – Jabłko zagarnąć na dno naczynia łopatką. Następnie dodać płatki owsiane, mleko, wodę, rodzynki, cynamon i ustawić podgrzewanie na 15 minut w temp. 90 stopni, obroty 1.
Krok 3 – Bezpośrednio po zakończeniu gotowania, wyłożyć owsiankę do misek i udekorować według uznania.
Można dodać trochę miodu do smaku i posypać płatkami migdałów.
Dlaczego nie można tego wykonać w icook?
Ten przepis został nadesłany przez naszą użytkowniczkę, która wykonała go na własnym termorobocie PSC-11 i na tym też urządzeniu przepis został przetestowany. To, że przepis został przypisany do PSC-11 nie wyklucza możliwości wykonania na innym sprzęcie:)
Cześć.
Ile miodu? Ile migdałów?
Dziękujemy za komentarz. Przepis otrzymaliśmy od naszej użytkowniczki. Ilość miodu i płatków migdałowych nie zostały podane. Zalecamy dodać te składniki wg uznania. Pozdrawiamy 🙂
Owsianka wyszła przepyszna – to był mój pierwszy przepis zrobiony w iCoook.
Czy można dodać przepis do iCoook, żeby wyświetlał się na panelu? Pozdrawiam.
Dziękujemy za komentarz. Przepis będzie dodany do termorobota. Pozdrawiamy serdecznie 🙂