Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta wege ze słonecznika

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min. + czas namaczania słonecznika
Liczba porcji:
4-6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g łuskanych pestek słonecznika
  • 8 szt pomidorów suszonych w zalewie (ok 100 g)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 nieduży pęczek natki pietruszki
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 0,5 litra wody do namoczenia pestek słonecznika
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Jeśli pasta ma być bardziej gładka, należy powtórzyć miksowanie – czas 6 sekund, prędkość 7.

Przygotowanie:

Krok 1 – 200 g słonecznika włożyć do miski, zalać 0,5 litra wody, pozostawić do namoczenia na kilka godzin ( można na noc). Po namoczeniu osączyć na sitku.

Krok 2 – Obrać 2 ząbki czosnku. 1 pęczek natki pietruszki posiekać, 8 sztuk pomidorów suszonych osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 3 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do dzbanka w łożyć namoczone wcześniej i osączone pestki słonecznika. Dodać 2 ząbki czosnku, pęczek posiekanej natki pietruszki, 8 pomidorów suszonych pokrojonych na mniejsze kawałki. Dodać 3 łyżki wody, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 3 łyżki soku z cytryny oraz 1 płaską łyżeczkę soli i 0,5 łyżeczki pieprzu. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować – czas 6 sekund, prędkość 6.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zabrać masę ze ścian naczynia. Ponownie zamknąć pokrywę, zmiksować – czas 6 sekund, prędkość 7.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek