Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: Wodę zagotować, daktyle włożyć do małej miseczki, zalać wrzątkiem, pozostawić na około 20 minut. Po namoczeniu osączyć 1 szt. awokado przekroić na pół, wyjąc pestkę, obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć namoczone daktyle, pokrojone na kawałki awokado i 1 czubatą łyżkę kakao. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować krem – czas 30 sekund, prędkość 5.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać masę ze ścianek naczynia. Zamknąć pokrywę i zmiksować ponownie – czas 30 sekund, prędkość 5.
Krok 4 – Podawać np. z pieczywem, jako dodatek do naleśników itp.