Przygotowanie:
Krok 1 – W naczyniu miksującym założyć nóż. Cebulę obrać, przekroić na 4 części, włożyć do naczynia miksującego. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać cebulę. Czas 10 sekund, prędkość 6.
Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać cebulę ze ścianek naczynia. Włożyć masło, zamknąć naczynie pokrywą dzbanka, otworzyć zaślepkę. Podsmażyć cebulę – temperatura 120˚C, czas 5minut, obroty 1.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do cebuli dodać koncentrat pomidorowy i mąkę, podsmażyć – temperatura 120˚C, czas 3 minuty, obroty 1.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, założyć motylek do mieszania. Wlać bulion, dodać przyprawy. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Gotować sos – temperatura 100˚, czas 7 minut, obroty 1.