Czas gotowania warzyw zależny będzie od tego w jak dużą kostkę zostały pokrojone. W razie potrzeby wydłużyć czas ich gotowania o kilka minut.
Przygotowanie:
W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 100 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 5 sekund, prędkość 5.
Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć warzywa ze ścianek naczynia.
Do naczynia wlać 30 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, warzywa podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
Zdjąć pokrywę, dodać 400 g obranych i pokrojonych w małą kostkę ziemniaków i 150 g obranej i pokrojonej w kostkę marchewki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Warzywa dalej podsmażać. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
Zdjąć pokrywę. Do warzyw wlać 100 g wody, dodać 400 g krojonych pomidorów z puszki, 270 g czerwonej papryki pokrojonej w paseczki i 150 g pokrojonej w małą kostkę cukinii.
Wsypać przyprawy: 5 g soli, szczypta czarnego mielonego pieprzu, 5 g papryki mielonej słodkiej i szczypta papryki mielonej ostrej. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką. Wszystko razem gotować. Temperatura 100°C, czas 25 minut, prędkość 1.
Zdjąć pokrywę. Gulasz warzywny podać z pieczywem lub ugotowanym białym ryżem.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.