Ten przepis można zastosować do dwóch dań. Jednego dnia wykorzystujemy połowę hummusu a kolejną połówkę do kolejnego dania, z innymi dodatkami.
Przygotowanie:
Przygotuj produkty: 80 g buraka pokrój w większe kawałki, 100 g ciecierzycy odsącz z zalewy. Ząbek czosnku obieramy ze skórki. 130 g pomidora i 15 g cebuli pokrój w plastry, 25 g sałaty opłucz. Bułkę przekrój na pół.
W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć czosnek, zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować – czas 8 sekund, prędkość 6.
Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać czosnek ze ścian naczynia. Dodać buraka, ciecierzycę, 10 g pasty tahini, kmin rzymski, sól, pieprz i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 8.
Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać masę ze ścian naczynia. Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 10.
Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać pastę do innego naczynia. Podawać z pieczywem, pomidorem, sałatą i czerwoną cebulą.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.