Krok 1 – Kaczkę posolić, posypać cynamonem i polać gęstym miodem. Ułożyć na wysokim ruszcie i piec w temperaturze 250°C przez ok. 1 godzinę. Krok 2 – W czasie pieczenia kilkakrotnie polewać kaczkę miodem. Krok 3 – W połowie pieczenia na dno kombiwara wysypać ryż, lekko posolić i zalać białym winem (odrobinę wina zostawić do surówki). Krok 4 – Cykorie i jabłka poszatkować, dodać odsączony ananas. Krok 5 – Składniki połączyć i skropić białym winem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.