Przygotowanie:
Krok 1 – W naczyniu umieścić nóż.
Krok 2 – Do naczynia włożyć 150 g cebuli – obranej, przekrojonej na pół.
Krok 3 – 200 g marchewki obrać, pokroić na większe kawałki, przełożyć do naczynia. Rozdrobnić – czas 10 sekund, prędkość 8.
Krok 4 – Warzywa zgarnąć ze ścianek naczynia za pomocą łopatki. Dodać 40 g oliwy z oliwek, 1,5 łyżki przyprawy curry oraz 1/2 łyżeczki ostrej papryki. Podsmażać – temperatura 100st, czas 5 minut, prędkość 1.
Krok 5 – Dodać 200 g czerwonej soczewicy, 700 g passaty pomidorowej, 1 czubatą łyżkę koncentratu bulionu warzywnego, płaską łyżeczkę soli oraz 1000 g wody.
Krok 6 – Gotować – temperatura 100st., czas 30 minut, prędkość 1.
Krok 7 – Gotową zupę posypać posiekanymi listami świeżej kolendry.
W przepisie z sam Cooka nie podajecie, kiedy dodawać soczewicę i pomidory. Razem z warzywami? Tylko że soczewicy nie kroimy.
Dziękujemy za komentarz. Proszę spojrzeć w przepisie na krok 5. Pozdrawiamy 🙂
tutaj tak ale w samcooku nie ma tego kroku faktycznie niedawno gotowałam
Dziękujemy za komentarz. Poprawimy przepis w urządzeniu. Pozdrawiamy 🙂
Dziękujemy za komentarz. Sprawdzimy i poprawimy 🙂