Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ziemniaki z kapustą z wolnowaru

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
5 h
Składniki:

• mała biała kapusta
• 1 łyżka niemielonego kminku
• 8 dużych ziemniaków
• 2 cebule
• 4 łyżki łagodnego ketchupu ew. koncentrat
• pieprz, sól
• olej rzepakowy ok. 50ml

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wolnowar MWO-01
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Pokroić kapustę w kostkę ok. 1,5 cm, następnie posolić i posypać kminkiem, odstawić na około 2 godziny.
Krok 2 – Następnie ziemniaki pokroić w pół plastry o grubości około 5 mm.
Krok 3 – Wrzucamy do wolnowaru ziemniaki, kapustę, dodajemy 2-3 łyżki oleju. Jeżeli kapusta puściła zbyt mało wody to podlewamy to szklanką wody lub bulionu i mieszamy.
Krok 4 – Ustawiamy wolnowar w tryb „HIGH” na cztery godziny, żeby warzywa zmiękły.
Krok 5 – Cebulę kroimy w ćwierć plastry, delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni.
Krok 6 – Gdy po 4 godzinach warzywa są już miękkie dodajemy do wolnowaru przysmażoną cebulę oraz ketchup, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i ustawiamy jeszcze gotowanie w trybie „HIGH” na godzinę.
Krok 7 – Po ugotowaniu spożywać z np. kotletami sojowymi.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką