Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ziemniaki z kapustą z wolnowaru

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
5 h
Składniki:

• mała biała kapusta
• 1 łyżka niemielonego kminku
• 8 dużych ziemniaków
• 2 cebule
• 4 łyżki łagodnego ketchupu ew. koncentrat
• pieprz, sól
• olej rzepakowy ok. 50ml

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wolnowar MWO-01
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Pokroić kapustę w kostkę ok. 1,5 cm, następnie posolić i posypać kminkiem, odstawić na około 2 godziny.
Krok 2 – Następnie ziemniaki pokroić w pół plastry o grubości około 5 mm.
Krok 3 – Wrzucamy do wolnowaru ziemniaki, kapustę, dodajemy 2-3 łyżki oleju. Jeżeli kapusta puściła zbyt mało wody to podlewamy to szklanką wody lub bulionu i mieszamy.
Krok 4 – Ustawiamy wolnowar w tryb „HIGH” na cztery godziny, żeby warzywa zmiękły.
Krok 5 – Cebulę kroimy w ćwierć plastry, delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni.
Krok 6 – Gdy po 4 godzinach warzywa są już miękkie dodajemy do wolnowaru przysmażoną cebulę oraz ketchup, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i ustawiamy jeszcze gotowanie w trybie „HIGH” na godzinę.
Krok 7 – Po ugotowaniu spożywać z np. kotletami sojowymi.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy