Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ziemniaki z kapustą z wolnowaru

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
5 h
Składniki:

• mała biała kapusta
• 1 łyżka niemielonego kminku
• 8 dużych ziemniaków
• 2 cebule
• 4 łyżki łagodnego ketchupu ew. koncentrat
• pieprz, sól
• olej rzepakowy ok. 50ml

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wolnowar MWO-01
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Pokroić kapustę w kostkę ok. 1,5 cm, następnie posolić i posypać kminkiem, odstawić na około 2 godziny.
Krok 2 – Następnie ziemniaki pokroić w pół plastry o grubości około 5 mm.
Krok 3 – Wrzucamy do wolnowaru ziemniaki, kapustę, dodajemy 2-3 łyżki oleju. Jeżeli kapusta puściła zbyt mało wody to podlewamy to szklanką wody lub bulionu i mieszamy.
Krok 4 – Ustawiamy wolnowar w tryb „HIGH” na cztery godziny, żeby warzywa zmiękły.
Krok 5 – Cebulę kroimy w ćwierć plastry, delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni.
Krok 6 – Gdy po 4 godzinach warzywa są już miękkie dodajemy do wolnowaru przysmażoną cebulę oraz ketchup, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i ustawiamy jeszcze gotowanie w trybie „HIGH” na godzinę.
Krok 7 – Po ugotowaniu spożywać z np. kotletami sojowymi.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek