Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zielone kopytka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
ok. 10 minut
Składniki:
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 20 dag zblendowanego szpinaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Ugotować w osolonej wodzie 1 kg ziemniaków.
  2. Następnie, ziemniaki ostudzić, przepuścić przez praskę lub zmielić.
  3. Dodać 1 szklankę mąki, 1 jajko, 20 dag zblendowanego szpinaku, zagnieść.
  4. Formować wałeczki, pokroić w kopytka.
  5. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę, wyjąć gdy wypłyną. Przelać krótko zimną wodą
Udostępnij:
3 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Angielski deser banoffee
Banany smażone w cieście
Bakalie w miodzie
Egipski budyń
Churros – paluchy ptysiowe
Masa na wafle
Racuchy na piwie
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Jabłka w cieście
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Racuchy z twarogu
Koktajl z selerem naciowym, ananasem i pietruszką