Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Żeberka z cebulą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
2-3 min
Czas pieczenia:
3 h
Składniki:

• kilka porcji mięsnych żeberek (umyte i wysuszone)
• 3 cebule sól, pieprz
• 1 łyżeczka tymianku
• 2-3 łyżeczki majeranku
• 2 ząbki czosnku
• olej rzepakowy ok. 60ml

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wolnowar MWO-01
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Żeberka nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem, skraplamy odrobiną oleju i odstawiamy na około 2 godziny.
Krok 2 – Następnie na patelni rozgrzewamy olej i każde żeberko obsmażamy na rumiano i przekładamy do misy wolnowaru, obsmażamy cebulę na złoty kolor i dodajemy do żeberek.
Krok 3 – Patelnię po smażeniu zalewamy wrzącą wodą i dodajemy do żeberek (żeberka powinny być częściowo pokryte wodą).
Krok 4 – Zamykamy misę wolnowaru i dusimy w trybie „HIGH” 3 godziny lub w trybie „LOW” przez 6-7 godzin.
Krok 5 – Kiedy mięso odchodzi od kości to wybieramy sos który można zagęścić podgrzewając w garnku i dodając 1 łyżkę masła i mąki.
Krok 6 – Następnie do garnka wkładamy żeberka z cebulą na 2-3 minuty i gotujemy aby smaki się połączyły. Można podawać np. z gotowanymi ziemniakami.

Udostępnij:
4 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką