Krok 1 – Żeberka nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem, skraplamy odrobiną oleju i odstawiamy na około 2 godziny. Krok 2 – Następnie na patelni rozgrzewamy olej i każde żeberko obsmażamy na rumiano i przekładamy do misy wolnowaru, obsmażamy cebulę na złoty kolor i dodajemy do żeberek. Krok 3 – Patelnię po smażeniu zalewamy wrzącą wodą i dodajemy do żeberek (żeberka powinny być częściowo pokryte wodą). Krok 4 – Zamykamy misę wolnowaru i dusimy w trybie „HIGH” 3 godziny lub w trybie „LOW” przez 6-7 godzin. Krok 5 – Kiedy mięso odchodzi od kości to wybieramy sos który można zagęścić podgrzewając w garnku i dodając 1 łyżkę masła i mąki. Krok 6 – Następnie do garnka wkładamy żeberka z cebulą na 2-3 minuty i gotujemy aby smaki się połączyły. Można podawać np. z gotowanymi ziemniakami.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.