Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Wspaniałe skrzydełka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
30 min
Składniki:

• 16 skrzydełek z kurczaka
• 2 łyżki oleju
• zioła prowansalskie
• sos sojowy
• przyprawa wielowarzywna

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Kombiwar MKO-02
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Wskazówki:

Podawać z pieczywem.

Przygotowanie:

Krok 1 – Skrzydełka umyć, podzielić na pojedyncze kawałki, odrzucić końcówki.
Krok 2 – Z oliwy, sosu sojowego, ziół i przyprawy przygotować marynatę. Zalać nią skrzydełka i odstawić na ok. 2 godziny.
Krok 3 – Mięso ułożyć w kombiwarze i piec w temperaturze 200°C przez ok. 30 minut.

Udostępnij:
4 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy