Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tatar ze śledzia

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g filetów śledziowych solonych, odmoczonych
  • 80 g cebuli (1 mała)
  • 80 g ogórków konserwowych
  • 60 g świeżej papryki czerwonej
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki kaparów osączonych z zalewy
  • 1 nieduża łyżka miodu
  • 1 płaska łyżka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:

Tatr ze śledzia można podawać jako przekąskę z pieczywem lub np. na blinach drożdżowych.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać, paprykę, ogórki  i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Jajka przekroić na 4 części.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć cebulę, ogórki i paprykę. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 12 sekund, prędkość 6

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć zmiksowane warzywa na sitko, za pomocą łyżki odcisnąć je z nadmiaru soku.

Krok 4 – Do naczynia miksującego włożyć śledzie, kapary i jajka, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać –  czas 5 sekund,  prędkość  4.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę, do śledzi dodać ogórki z papryką i cebulą, miód, musztardę sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać tatar – czas 15 sekund, prędkość 2, obroty wsteczne.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, spróbować, ewentualnie doprawić. Porcje tatara wyłożyć na talerze.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką