Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tatar ze śledzia

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g filetów śledziowych solonych, odmoczonych
  • 80 g cebuli (1 mała)
  • 80 g ogórków konserwowych
  • 60 g świeżej papryki czerwonej
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki kaparów osączonych z zalewy
  • 1 nieduża łyżka miodu
  • 1 płaska łyżka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:

Tatr ze śledzia można podawać jako przekąskę z pieczywem lub np. na blinach drożdżowych.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać, paprykę, ogórki  i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Jajka przekroić na 4 części.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć cebulę, ogórki i paprykę. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 12 sekund, prędkość 6

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć zmiksowane warzywa na sitko, za pomocą łyżki odcisnąć je z nadmiaru soku.

Krok 4 – Do naczynia miksującego włożyć śledzie, kapary i jajka, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać –  czas 5 sekund,  prędkość  4.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę, do śledzi dodać ogórki z papryką i cebulą, miód, musztardę sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać tatar – czas 15 sekund, prędkość 2, obroty wsteczne.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, spróbować, ewentualnie doprawić. Porcje tatara wyłożyć na talerze.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy