Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tatar ze śledzia

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g filetów śledziowych solonych, odmoczonych
  • 80 g cebuli (1 mała)
  • 80 g ogórków konserwowych
  • 60 g świeżej papryki czerwonej
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki kaparów osączonych z zalewy
  • 1 nieduża łyżka miodu
  • 1 płaska łyżka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:

Tatr ze śledzia można podawać jako przekąskę z pieczywem lub np. na blinach drożdżowych.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać, paprykę, ogórki  i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Jajka przekroić na 4 części.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć cebulę, ogórki i paprykę. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 12 sekund, prędkość 6

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć zmiksowane warzywa na sitko, za pomocą łyżki odcisnąć je z nadmiaru soku.

Krok 4 – Do naczynia miksującego włożyć śledzie, kapary i jajka, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać –  czas 5 sekund,  prędkość  4.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę, do śledzi dodać ogórki z papryką i cebulą, miód, musztardę sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać tatar – czas 15 sekund, prędkość 2, obroty wsteczne.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, spróbować, ewentualnie doprawić. Porcje tatara wyłożyć na talerze.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy