Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tatar z tuńczyka z awokado

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

Tatar z tuńczyka

  • 300 g fileta z tuńczyka
  • 50 g kaparów
  • 1 łyżka sezamu
  • 2 łyżki oleju pestek winogron ( lub oleju słonecznikowego dobrej jakości)
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry do posypania

 

Awokado

  • 1 szt. dojrzałego awokado
  • 1 ząbek czosnku ( posiekany)
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • sól, pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uwaga – czas miksowania można skrócić lub wydłużyć w zależności od pożądanego stopnia rozdrobnienia mięsa.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: Mięso tuńczyka oczyścić z błon, pokroić na kawałki 1-2cm. Awokado przekroić, usunąć pestkę i obrać. Pokroić w kostkę lub umieścić w miseczce i rozgnieść widelcem. Dodać sok z limonki, czosnek, sól i pieprz. Starannie wymieszać, przykryć i umieścić w lodówce.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć tuńczyka, dodać sól, zmiksować – czas 5 sekund, prędkość 5.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, do tuńczyka dodać olej, pieprz, kapary, sezam i sok z limonki i cytryny. Wymieszać – czas 15 sekund, prędkość 3, obroty wsteczne.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przy pomocy łopatki wyjąć masę z naczynia. Na talerzach uformować awokado a na nim ułożyć tatara z tuńczyka. Posypać sezamem,  udekorować posiekaną kolendrą. 

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek