Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: Mięso tuńczyka oczyścić z błon, pokroić na kawałki 1-2cm. Awokado przekroić, usunąć pestkę i obrać. Pokroić w kostkę lub umieścić w miseczce i rozgnieść widelcem. Dodać sok z limonki, czosnek, sól i pieprz. Starannie wymieszać, przykryć i umieścić w lodówce.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć tuńczyka, dodać sól, zmiksować – czas 5 sekund, prędkość 5.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę, do tuńczyka dodać olej, pieprz, kapary, sezam i sok z limonki i cytryny. Wymieszać – czas 15 sekund, prędkość 3, obroty wsteczne.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przy pomocy łopatki wyjąć masę z naczynia. Na talerzach uformować awokado a na nim ułożyć tatara z tuńczyka. Posypać sezamem, udekorować posiekaną kolendrą.