Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tatar – befsztyk tatarski, tatar tradycyjny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 330 g mięsa z łopatki wołowej (niepoprzerastanej błonami) lub udźca wołowego
  • 80 g cebuli (1 szt.)
  • 100 g ogórków konserwowych (2 szt.)
  • 60 g pieczarek marynowanych
  • 4 żółtka jaj
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki wody (przegotowanej lub źródlanej)
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uwaga – czas miksowania można skrócić lub wydłużyć w zależności od pożądanego stopnia rozdrobnienia mięsa.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: mięso wołowe starannie oczyścić z błon, pokroić na kawałki 1-2 cm. Cebulę obrać, przekroić na 4 części, ogórki przekroić na mniejsze kawałki, pieczarki osączyć z zalewy.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć cebulę, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 6 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać cebulę ze ścian naczynia, przełożyć do miseczki. Do naczynia włożyć ogórki, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – 5 sekund, prędkość 6

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać posiekane ogórki ze ścian naczynia, przełożyć do miseczki. Umyć i osuszyć dzbanek i nóż.

Krok 5 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć mięso wołowe, dodać sól i pieprz, zmiksować – czas 15 sekund, prędkość 8.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę, do mięsa dodać olej i wodę, wymieszać – czas 15 sekund, prędkość 3, obroty wsteczne.

Krok 7 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przy pomocy łopatki wyjąć masę mięsną. Z masy uformować 4 okrągłe befsztyki tatarskie, obsypać je dookoła posiekaną cebulką i ogórkami, udekorować pieczarkami marynowanymi. Podawać z surowym żółtkiem i pieczywem jako przekąskę.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek